Splošni pogoji nakupa Spletne trgovine AKUSTIKA GROUP

 

Splošna določila opredeljujejo pravna razmerja med prodajalcem, družbo AKUSTIKA GROUP d.o.o., Vojkova cesta 58, 1000 Ljubljana, ID za DDV: SI 40034046, Matična številka: 5580960000, in kupcem, ki je lahko fizična ali pravna oseba ter opredeljujejo uporabo spletne strani Spletna trgovina Akustika Group (v nadaljevanju: STAG), ki je dostopna na strani www.akustikagroup.si. Za uporabo STAG mora registrirani uporabnik/gost soglašati z vsebino splošnih pogojev in se seznaniti s Pogoji varovanja osebnih podatkov spletne trgovine AG.

V primeru spremembe Splošnih pogojev nakupa Spletne trgovine Akustika Group je prodajalec dolžan pravočasno obvestiti vse kupce.


1. Naročanje

Za uporabo STAG ni potrebna registracija, nakup poteka po naslednjih krakih:

-        Polnoletni kupec izbira blago kot gost;

-        izbere blago, lahko pokliče za dodatne informacije;

-        vpiše svoje podatke za dostavo in jamči, da so točni;

-        potrdi naročilo z informacijo o končni ceni z dostavo, kjer je seznanjen s Pogoji varovanja osebnih podatkov spletne trgovine AG in se Strinja s splošnimi pogoji spletne trgovine AG;

-        na posredovani e-naslov prejme predračun, z dokumentacijo o prej znanih pogojih nakupa;

-        kupec plača blago v roku 48 ur in pošlje nazaj Potrdilo o plačilu;

-        prejme paket v roku cca 5 delovnih dni od posredovanja Potrdila o plačilu;

-        Kupec ima na voljo vse pravice iz naslova predpisov s področja varstva potrošnikov. Odstop kupca od naročila brez posebnega razloga se obravnava v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju: ZVpot), za fizične osebe oziroma v skladu z veljavnim Obligacijskim zakonikom (v nadaljevanju OZ), za pravne osebe.


2. Varnost osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov je družba AKUSTIKA GROUP d.o.o., Vojkova cesta 58, 1000 Ljubljana, ki mu polnoletni posameznik, s posredovanjem osebnih podatkov, v postopku nakupa na Spletni trgovini AG in soglašanjem s Splošnimi pogoji splete trgovine AG ter s seznanitvijo oz. strinjanjem s Pogoji varovanja osebnih podatkov AG, z zavezo, da posreduje prave podatke, ki se nanašajo nanj: ime, priimek, rojstni datum, naslov, e-naslov, potrdi nakup.

 

Upravljavec zbira, obdeluje in hrani posredovane osebne podatke na različnih pravnih podlagah (pogodba in soglasje), za namene in za določen čas hrambe, vse skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov, več v podrobnejših Pogojih varovanja osebnih podatkov. Pod pogoji, ki jih določajo veljavni predpisi, ima posameznik tudi pravico do informiranosti, dostopa do osebnega podatka, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti, ugovora, do neavtomatizirano sprejete odločitve, pritožbe nadzornemu organu, umika soglasja k obdelavi, zato lahko piše na e-naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če posameznik meni, da so mu še vedno kršene pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, ima pravico do pritožbe pri nacionalnemu nadzornemu organu, Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


3. Cene izdelkov in plačilo
Vse cene izdelkov so v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov poštnine. Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo oddano.
Kupec lahko plača blago z nakazilo na transakcijski račun v roku 48 ur po izdanem predračunu, ki ga dobi ob potrditvi naročila na svoj e-naslov.


4. Dostava
STAG vrši dostavo preko dostavljalca Pošta Slovenije d.o.o. (v nadaljevanju: dostavljalec), izjemoma z lastno dostavno službo, vse na varen način kot je prestavljeno na povezavi  www.posta.si/landing/varno-spletno-nakupovanje-v-obdobju-epidemije. 

 

Plačano blago je dobavljivo običajno v petih (5) delovnih dneh, če ni drugače označeno. Če kupca v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzame v skladu z navodili dostavljavca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, vas bomo obvestili preko telefona ali e-pošte.

V STAG želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo na njihov naslov kamorkoli v Sloveniji.

Stroški poštnine do višine naročila v vrednosti 50,00 EUR znašajo 5,00 EUR, nad 50,00 EUR pa je poštnina brezplačna. Brezplačna je tudi dostava na lokaciji Občine Domžale, Mengeš, Trzin, Kamnik, Komenda, Lukovica.

 

5. Ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo

Skladno z Uredbo o električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 55/2015) vas obveščamo, da lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme odpadno električno in elektronsko opremo prepustite nam. Odpadna električna in elektronska oprema, ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme (EEO) enaka dobavljeni EEO, število kosov odpadne električne in elektronske opreme pa je enako številu kosov dobavljene EEO.


6. Garancija
V kolikor izdelku pripada garancija za določeno časovno obdobje skladno z ZVpot, jo bomo priložili izdelku, izpolnjeno in ožigosano.

7. Pritožbe in reklamacije
Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma na telefon    

8. Odgovornost za stvarne napake

Kot ponudnik, se zavezujemo izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarjamo za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

9. Odstop od pogodbe in vračilo blaga
Kupec lahko v roku 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe skladno z določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi ZVpot. Svoj odstop od pogodbe mora pisno sporočiti na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. na odstopnem obrazcu, ki je na voljo tukaj[BH1] . Ob odstopu od pogodbe kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je le strošek vračila blaga. Ne podajamo blaga, ki ga ni moč vrniti po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec mora vrnjeno blago vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. Prodajalec bo kupnino vrnil kupcu najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oz. po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom in zaradi tega ne nosite nobenih stroškov). Možnost odstopa od pogodbe oziroma vračila izdelkov ne velja v primerih kot jih določa veljavni ZVpot.

10. Postopek izvedbe naročila ter sklenitev in hramba pogodbe

Postopek izvedbe naročila je opisan v točki 1 in opisan po korakih.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je STAG sklenjena, ko kupec po potrditvi naročila na elektronski naslov prejme dokumentacijo o nakupu (predračun, pogoji nakupa) in plača blago ter pošlje Potrdilo o plačilu.

 

 

Od tega trenutka so vse cene s podatki in drugi pogoji fiksirani in veljajo za obe pogodbeni stranki. Predračun Račun, ki ga kupec prejme v paketu, skupaj s pogoji prodaje predstavlja kupoprodajno pogodbo, ki jo kupec lahko zahteva s sporočilom na el. naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

12. Postopek nakupa za Pravne osebe
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v primeru, ko želite izdajo računa na podjetje, sprejmete Splošne pogoje poslovanja, kjer so pravice potrošnikov izključene, saj veljajo skladno z določili veljavnega zakona o varstvu potrošnikov le za fizične osebe.

13. Pomoč in informacije
Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in telefon 041 988 988 in 031 555 333.

14. Izvensodno reševanje sporov
AKUSTIKA GROUP d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15) obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletno platformo Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na naslednji povezavi: http://ec.europa.eu/odr.

15. Končne določbe
Ti Splošni pogoji STAG pričnejo veljati z dnem 16.3.2020.

 


Odstopni obrazec.pdf