Pogled 360 logo Pogled 360 logo

Varstvo osebnih podatkov

Pogoji varovanja osebnih podatkov spletne trgovine Akustika Group

1. Uvod
Spoštovani!
Pred vami so Pogoji varovanja osebnih podatkov v okviru spletne trgovine AKUSTIKA GROUP (v nadaljevanju: STAG).
Prosimo vas, da dokument pazljivo preberete in se pred nakupom ali prijavo na e-novice seznanite z njeno vsebino ter s klikom potrdite seznanitev s spodaj opisano obdelavo osebnih podatkov in pri nakupu potrdite soglašanje s Splošnimi pogoji STAG ter nam izkažite zaupanje glede njihove uporabe, saj bomo spoštovali vašo voljo, osebne podatke pa za spodaj opredeljene namene upravljali in obdelovali zgolj v okviru danih pravnih podlag, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.
 
2. Upravljavec in viri podatkov
Upravljavec osebnih podatkov je družba AKUSTIKA GROUP d.o.o., Vojkova cesta 58, 1000 Ljubljana, kateremu polnoletni posameznik z vpisom osebnih podatkov na Registracijski obrazec/obrazec pri nakupu kot gost posreduje naslednje osebne podatke, ki so: ime, priimek, rojstni datum, naslov, e-naslov, telefon. Upravljavec v nadaljevanju poteka nakupa lahko pridobi tudi naslov za dostavo, če je le-ta drugačen oz. če želite dostavo na drug naslov.
 
3. Pravna podlaga, nameni, rok hrambe, ustrezna ravnanja
Upravljavec zbira, obdeluje in hrani tako posredovane osebne podatke skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov:

  • na pogodbeni podlagi skladno s Splošnimi pogoji spletne trgovine AG za namene Registracije kupca/vpisa podatkov kot gost in v nadaljevanju izvedbe vaših naročil oz. nakupov, skladno z zakonsko predpisanimi roki in roki, ko se lahko sodno uveljavljajo pravice iz naslova pravnih poslov;
  • na zakonski podlagi za namene izdaje računov (Zakon o DDV) na podlagi vaših nakupov ter za namene reševanja reklamacij na podlagi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov ter morebitnih drugih pravnih zahtevkih, skladno z zakonsko predpisanimi roki za uveljavljanje pravic;
  • na pogodbeni podlagi za namene obveščanja po e-pošti o akcijah, znižanjih in drugih ugodnostih, v povezavi z Zakonom o elektronskih komunikacijah, vse do preklica, ki je omogočen v vsakem sporočilu;
  • na podlagi privolitve, za namene obveščanja po e-pošti o akcijah, znižanjih in drugih ugodnostih, vse do preklica, ki je omogočen v vsakem sporočilu;

Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na podlagi zgoraj navedenih namenov in za dovoljeno obdobje hrambe oz. do odstopa od pogodbe ali do preklica, bodo shranjeni v elektronski ali fizični evidenci osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe upravljavca.
Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.
 
4. Obdelava s tretjimi osebami
Obdelava osebnih podatkov se vrši tudi s pogodbenimi obdelovalci (npr. za dostavo izdelkov, skladiščenje, zunanja IT podpora in zunanja računovodska služba) itd., s katerimi je upravljavec sklenil ustrezni pisni dogovor o obdelavi osebnih podatkov skladno z zakonitimi nameni, ki so opredeljeni v Pogojih varovanja osebnih podatkov. Upravljavec osebne podatke hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.
 
5. Pravice posameznikov
Pod pogoji, ki jih določajo veljavni predpisi ima posameznik pravico do informiranosti, dostopa do osebnega podatka, popravka, izbrisa, omejitev obdelave, prenosljivosti, ugovora, neavtomatizirano sprejete odločitve, pritožbe nadzornemu organu, umika soglasja k obdelavi, zato lahko piše na e-naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: dpo@akustikagroup.si
 
6. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na naslovu: dpo@akustikagroup.si, kamor lahko poleg zahtevka za uveljavljanje pravic posameznikov le-ti zastavijo dodatna vprašanja, vezana na obdelavo osebnih podatkov.
 
7. Pravica do pritožbe
Če posameznik meni, da so mu kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, ima pravico do pritožbe pri nacionalnemu nadzornemu organu, Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, e-naslov: gp-ip@ip-rs.si
 
8. Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno. Več o piškotkih.
 
9. Veljavnost in sprememba pravil
Pogoji varovanja osebnih podatkov so veljavni od 16.3.2020 in so dostopni na povezavi: www.akustikaroup.si ter se lahko spreminjajo skladno s spremembo predpisov in najboljšimi praksami.